Lees in onze nieuwsrubriek van deze week onder andere meer over het aanvragen van werktijdverkorting.
#1 Werktijdverkorting: hoeveel betaal ik wanneer aan mijn werknemers?
Veel organisaties hebben werktijdverkorting aangevraagd of gaan dit doen. Dit doen ze omdat er tijdelijk te weinig werk is door het coronavirus. Als je als werkgever deze regeling hebt getroffen, hoeveelen wanneer je betaal je jouw medewerkers dan uit? Daarnaast gelden er sinds dit jaar nieuwe regels voor het treffen van deze regeling. In een artikel bij Xpert HR Actueel hebben ze een aantal praktijkvoorbeelden en een uitleg over werktijdverkorting geschreven. Zo leggen ze uit dat de werkgever het normale loon betaalt over de uren die de medewerker heeft gewerkt. De uren die de medewerker niet heeft gewerkt, worden aangevuld door het UWV vanuit werktijdverkortingsregeling. Lees er hier meer over.
#2 4 Tips om beter te beoordelen en belonen
Bij HR Praktijk vertelt Kilian Wawoe, docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, dat het raadzaam is om te stoppen met de beoordelingsgesprekken en deze te vervangen door kiezen voor de doorlopende coaching. In dit artikel deelt hij een aantal tips om teams goed te laten presteren en om beter te beoordelen en belonen. Eén daarvan is om te bedenken of je jouw medewerkers wel goed coacht. Kom je erachter dat de juiste expertise niet aanwezig is? Huur die dan in. Lees hier het hele artikel.
#3 Nano Learning laat Generatie Z overal leren
Eén derde van het wereldwijde personeelsbestand bestaat sinds dit jaar uit de jonge, techsavy Generatie Z. Organisaties moeten niet passief op wachten op een oplossing maar zich daar actief op voorbereiden. Dit kunnen ze bereiken door producten aanbieden die passen bij de digitale manier van werken, maar ook door de werkomgeving te optimaliseren. Om het nieuwe talent te behouden, zullen organisaties dus een aantal veranderingen moeten door te voeren. In dit artikel bij Managersonline staan ze daar bij stil. Zo raden ze organisaties aan om e-Learning op de schop te doen en nano learning te omarmen. Lees er hier meer over.
Comments are closed.