Implementatiepartner worden van Talent Manager?

Organisaties laten vaak zich adviseren voor het invoeren van een nieuwe beoordelingsmethodiek door een externe adviseur. Dit is logisch en verstandig, aangezien dit specifieke kennis vraagt. Ook de introductie van een nieuwe methodiek en tooling vragen zorgvuldige communicatie en begeleiding.

360 graden feedback als nieuwe norm

We zien vaak dat HR-adviseurs specifieke vragen over het nieuwe beoordelen of 360 graden feedback krijgen van klanten. Wij werken graag en altijd constructief samen met jou als adviseur. Wij hebben een schat aan kennis en ervaring in huis van de vele implementaties die wij hebben begeleid. Wij leveren echter niet actief ‘advies’ als dienstverlening, maar richten ons liever op het vervolmaken van ons product. Ons belang is dat onze software optimaal gebruikt door onze klanten. Als wij gezamenlijk een hoogwaardige implementatie te kunnen leveren, is dat in ons beider voordeel en in het belang van onze klant. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn de voordelen van Talent Manager?

Geen direct zicht op werkzaamheden

Meer weten

We zien elkaar minder en ‘toezicht’ neemt af. Je wilt voorkomen in een controlerende rol te komen. Daarom kun je gebruik maken van de samenwerkingsverbanden die er tussen collega’s onderling zijn. Laat collega’s onderling feedback verzamelen en dit als voorbereiding op het functioneringsgesprek meenemen.

Sociale contacten verstevigen

Meer weten

Als we elkaar minder zien, gaat dat ten koste van de sociale contacten. Tijdens een teammeeting in Zoom, ga je minder in op persoonlijke onderwerpen. En ook digitale afstemming met je collega -hoe effectief ook- heeft vaak minder een sociaal karakter. Dit terwijl de sociale contacten het ‘cement’ zijn in goed functionerende teams. Door te stimuleren dat men de tijd neemt voor feedbackgesprekken (1 op 1 of in het team), zorg je dat de sociale cohesie verstevigt in plaats van verslapping.

Breder perspectief

Meer weten

Los van de corona-effecten, is het inzetten van 360 graden feedback verstandig. Het voorkomt dat je eigen ‘filter’ leidend is en je een meer objectief beeld krijgt over iemands functioneren. Niet voor niets is de opmars van 360 graden feedback al een tijdje bezig. Het momentum om het nu in te voeren is dus niet alleen praktisch, maar ook een algemene verbetering van je Talent Management.

Talent Manager maakt de implementatie van 360 graden feedback eenvoudig

Binnen Talent Management maak je eenvoudig 360 graden feedback formulieren aan. Dit kan zowel functie-specifiek als generiek. Zo heb je meteen een digitale tool en zit je niet meer met ‘Word-formulieren’ die ingevuld moeten worden. Ook de overige aspecten van de beoordelingscyclus richt je gemakkelijk digitaal in. Zo kun je doelen toevoegen, gespreksmomenten plannen en inzicht krijgen in de overall performance van de organisatie. Op deze wijze ben jij dus binnen no-time in staat om digitaal vorm te geven aan de komende functioneringsgesprekken.

Zorg dat de managers de juiste gesprekstechnieken beheersen. Tijdens deze gesprekken wil je niet dat ze de gesprekken ‘directief’ leiden, maar juist ruimte creëren voor een gesprek. Alleen op deze wijze zal de medewerker ruimte ervaren om feedback te geven.

Investeer in feedbackskills. Goed gegeven feedback is erg krachtig en eigenlijk altijd constructief. Is de feedback onhandig of kwetsend gegeven? Dan kan dit de medewerker beschadigen. En, je weet: vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Vraag de medewerker zich voor te bereiden. Een functioneringsgesprek kan spannend zijn en als je de medewerker dan ‘on the spot’ vraagt naar zijn mening, kan het zijn dat dat dan niet lukt. Vaak denkt men dan achteraf: ‘Had ik dat maar gezegd…’

Zorg dat de feedback naar de organisatie besproken wordt in het MT en/of DT. Je medewerkers hebben het beste met je voor (als je ze goed behandelt) en geven je dus waardevolle feedback. Succesvolle organisaties luisteren daarom naar hun soms kritische, maar zeer belangrijke stakeholders: hun mensen.

Aan de slag met talentmanagement?

Talent Manager combineert een innovatieve blik op Talent Management met een gedegen kennis van HR processen. Vanuit deze pijlers hebben wij een software product ontwikkeld dat organisaties in staat stelt om laagdrempelig maar wel duurzaam met Talent Management te starten. De methodiek geeft vorm aan de HR gesprekscyclus waarin doelen stellen en feedback ontvangen centraal staat. Onze consultants hebben uitgebreide ervaring in het implementeren van Talent Management Management en staan je graag te woord.
Online demo

Meer leren over talentmanagement? Lees het in onze blogs!

Koffie drinken?

Wil je meer weten over Talent Manager of ben je geïnteresseerd in een online demo? Neem dan contact met ons op!

In ongeveer 30 minuten nemen we je mee door de demo en laten we je alles zien over wat Talent Manager jouw organisatie te bieden heeft.