HR Manager is Talent Manager geworden

Sinds dit jaar valt Talent Manager (voorheen HR Manager) onder de zelfstandige onderneming, Talent Management Solutions B.V. (TMS). Miente Bakker, voormalig COO Blue Carpet, is CEO van deze onderneming. Met Pontes Group als inhoudelijk expert en TMI Investments als aandeelhouder, heeft TMS een stevige backing, waardoor alle ingrediënten voor groei aanwezig zijn.

Talent Manager bestaat sinds 2012 en werd sinds 2014 doorontwikkeld door Blue Carpet, een innovatieve softwareontwikkelaar in het HR domein. In die periode is Talent Manager uitgegroeid tot een volwaardige software oplossing met een solide klantenkring. De omvang en het groeiend aantal klanten vragen om een gefocuste aansturing die nu binnen TMS mogelijk is.

Toonaangevende applicatie

Talent Manager is een software oplossing voor Performance- en Talent management en geeft organisaties inzicht in het aanwezige talent. Het helpt organisaties om zowel de formele beoordelingsmethoden te digitaliseren als vooruitstrevende manieren van beoordelen vorm te geven. Of het nu gaat om de individuele groei van één medewerker of dat je inzicht in het functioneren van een teams wil. Met Talent Manager wordt bijna elke vraag datagestuurd beantwoord. Door de combinatie van een datagestuurde methodiek, gebruikersgemak en een gevalideerd 360° competentie feedback model, is de applicatie uitgegroeid tot de toonaangevende tooling voor talentgedreven organisaties.
“Onze klanten gebruiken Talent Manager om uiteenlopende redenen en met verschillende doelstellingen, maar ze denken allemaal vanuit een talent-centric benadering en barsten van de ideeën”, aldus Miente Bakker. “Juist doordat Talent Manager uit een projectorganisatie is gehaald, is er nu meer focus waardoor er echt meters gemaakt worden en klantvragen snel behandeld worden”.

Vliegende start met een ‘dedicated’ organisatie

Kernteam

Het kernteam rondom Talent Manager is meegegaan naar de nieuwe onderneming. “Doordat het TMS-team Talent Manager van binnen en buiten al kent, hebben we een vliegende start”, vertelt Miente. “We hebben van het begin af aan een sterke focus en door onze korte lijnen, kunnen we klantwensen nog sneller uitvoeren.”

Releases

Talent Manager kent dit jaar nog een aantal gave nieuwe releases, waaronder de mogelijkheid psychologische testen te integreren, een coachrol toe te voegen en de applicatie wordt in 3 nieuwe talen beschikbaar. Daarnaast wordt er begin volgend jaar een volledig nieuwe versie van de software gelanceerd. Met een ‘mobile first’ interface is de applicatie volledig vanaf de mobiel te gebruiken en op deze manier ook ideaal voor (informele) teams.

Meer weten?

Wil je meer weten over Talent Manager of ben je geïnteresseerd in een online demo? Neem dan contact met ons op!

In ongeveer 30 minuten nemen we je mee door de demo en laten we je alles zien over wat Talent Manager jouw organisatie te bieden heeft.