Talentontwikkeling voor pedagogisch medewerker essentieel

De kwaliteit van de kinderopvang valt en staat bij de juiste inzet van competenties van de pedagogisch medewerker.

Competentieprofielen zijn goed, maar niet voldoende

Voor de branche zijn uitgebreide competentieprofielen opgesteld die een richting geven, echter zijn deze vaak een te ‘droge opsomming’ en leiden niet tot dagelijkse verbetering op de werkvloer. Het is daarnaast de kunst om het pedagogisch beleid te vertalen naar handelen op de werkvloer. Talent Manager biedt een volledige POP-cyclus op basis van 360 graden feedback.

Nog beter werkt: collegiale feedback

Kinderopvangorganisaties werken met kleine, hechte teams. Kwalitatieve beleidsstandpunten vertalen naar ‘handelen op de werkvloer’ vraagt om een goede aanpak. De pedagogisch medewerker is een praktijkgericht beroep en vaak ligt de focus van medewerkers niet op de theoretische achtergrond achter bepaalde regels en taken. Niet voor niets is er in het verleden al geïnvesteerd in competentiescans. Echter, wil je echt een duurzame verbetering op de werkvloer en niet een eenmalige impuls, dan creëer je een werkklimaat waar collega’s elkaar feedback geven op hun handelen. Continuous feedback wordt dit ook wel genoemd.

Talent Manager is specifiek toegesneden op de kinderopvangbranche. Het heeft de competenties van pedagogisch medewerker beschikbaar maar biedt je tevens de ruimte om je eigen competenties toe te voegen. Een laagdrempelig systeem dat continue feedback stimuleert!

Onder andere deze kinderopvangorganisaties gingen je al voor

Functionaliteiten

Medewerkers in regie

Met Talent Manager krijgen medewerkers meer grip op hun eigen ontwikkeling. Afhankelijk van de wensen van de organisatie, kan een medewerker doelen stellen, feedback vragen en zijn manager uitnodigen voor feedback. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze rechten te beperken en meer bij het management en/of HR te leggen.

360 graden feedback

Om inzicht te krijgen in je functioneren, faciliteert onze software 360 graden feedback. Op deze wijze kunnen collega’s feedback op de competenties van medewerkers geven. Vanuit een centraal dashboard worden de verzoeken tot evaluatie naar de betrokkenen verstuurd. In leesbare rapporten wordt vervolgens een 360 rapport opgebouwd.

Ontwikkeldoelen stellen

Medewerkers kunnen hun eigen doelen formuleren. Zo krijg je niet alleen zicht in iemands functioneren, maar ook in zijn doelen. Een gesprek met je leidinggevende, wordt op deze wijze een echt coachingsgesprek.

Geïntegreerde compententietaal

Als out-of-the-box feature heeft Talent Manager een volledig gevalideerde competentietaal voor je beschikbaar. Deze is in samenwerking met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld. Het competentiemodel is onderbouwd met operationele, tactische en strategische gedrag-ankers en toegespitst op de branche. Daarnaast plaatst het competenties in het model van Quinn en geeft het model een voorspelbaarheid over de ontwikkelbaarheid van een competentie. Bovendien vind je in het systeem per competentie ontwikkeltips, literatuurtips en opleidingstips.

Aan de slag met Talent Manager?

De implementatie van Talent Manager is relatief simpel. We doen een kosteloze intake om jouw wensen, de aanwezige methodieken systemen & organisatiestructuur in kaart te brengen. Vanuit daar doen wij een advies waarbij een implementatievoorstel inclusief investering doen. Dit plan bestaat uit:

een inhoudelijk advies, passend bij jouw organisatie hoe je Talent Management vorm kan geven. Hierbij hebben we aandacht voor de je doelstelling, omvang en type klanten;

een overzicht van de functionaliteiten en de configuratie van Talent Manager die past bij de voorgestelde methodiek. Uiteraard onderbouwd met een transparant kostenoverzicht.

een implementatie-advies met welke stappen wij zien om de vernieuwde methodiek met bijbehorend systeem te laten landen binnen jouw organisatie.

Op deze wijze heb je een inhoudelijk advies dat jou -ongeacht of je kiest om Talent Manager te implementeren- kunt benutten. Mocht je overwegen Talent Manager te implementeren, heb je alle benodigde informatie om over te gaan tot besluitvorming.

Kwalitatieve software

De volledige functionaliteiten van ons uitgebreide talent management software staan tot je beschikking. Door onze branche ervaring, kunnen wij het pakket zeer voordelig aanbieden. Voor nog geen € 3 euro per persoon per maand, implementeer je:

  • 360 graden feedback
  • Persoonlijke ontwikkelplannen
  • Beoordelingscyclus
  • Individuele- en team-analyses

Neem nu contact met ons op om onze ervaringen in de branche en onze speciale voorwaarden te bespreken.

Online demo

Meer leren over talentmanagement? Lees het in onze blogs!

Koffie drinken?

Wil je meer weten over Talent Manager of ben je geïnteresseerd in een online demo? Neem dan contact met ons op!

In ongeveer 30 minuten nemen we je mee door de demo en laten we je alles zien over wat Talent Manager jouw organisatie te bieden heeft.