Focus op talent leidt tot groei; in productiviteit en medewerkerstevredenheid

Niet langer is talent management iets voor een select groepje ‘potentials’. Vandaag de dag zien we het talent van alle medewerkers. Als we focussen op iemands sterke punten, heeft dit een positieve impact op iemands motivatie. En een gemotiveerde iemand is op zijn beurt weer productiever. Een talent management methodiek waarbij je met je medewerkers in gesprek gaat over hun sterke punten en hun doelen, vervangt dus de traditionele beoordelingsmethodiek.

Waarom je medewerkers in hun krachten zetten?

Betrokken medewerkers

Meer weten

Medewerkers die worden aangespoord om hun talent in te zetten, zijn gemotiveerder. Ze zullen zich betrokken voelen bij hun werk en zich maximaal inzetten voor het beste resultaat.

Groei en interne doorstroom

Meer weten

Door te focussen op iemands sterke punten, meer dan op de strikte functievereisten, zullen er ‘matches’ ontstaan die voorheen niet mogelijk leken. Op deze wijze ontstaan er interne loopbaanpaden en een wendbare organisatie.

Tot 20% betere resultaten

Meer weten

Medewerkers maken het verschil. Met betrokken medewerkers die opereren vanuit hun kracht, kan een organisatie tot 20% betere resultaten halen. Een investering in iemands talent is dus een investering in je resultaat.

Aan de slag met effectieve talent management?

Talent Manager combineert een innovatieve blik op talent management met een gedegen kennis van HR processen. Vanuit deze pijlers hebben wij een softwareproduct ontwikkeld dat organisaties in staat stelt om laagdrempelig functioneringsgesprekken en 360 graden feedback te integreren in de gesprekscyclus. De methodiek sluit naadloos aan bij de beoordelingssystematiek en stimuleert en faciliteert medewerkers om meer regie te nemen over hun ontwikkeling. Onze consultants hebben uitgebreide ervaring in het implementeren van 360 graden Talent Management en staan je graag te woord.
Online demo

Meer leren over talentmanagement? Lees het in onze blogs!

Koffie drinken?

Wil je meer weten over Talent Manager of ben je geïnteresseerd in een online demo? Neem dan contact met ons op!

In ongeveer 30 minuten nemen we je mee door de demo en laten we je alles zien over wat Talent Manager jouw organisatie te bieden heeft.